Actualități

Tehnologia – campioana locurilor de muncă în România și în 2021

Photo by Tima Miroshnichenko from Pexels

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă sunt așteptați la cel mai mare târg de carieră din România.

După ediția Business, Angajatori de TOP, continuă cu cea de a 2-a ediție

În perioada 1 aprilie – 11 aprilie, toți candidații interesți de industria IT&C, indiferent de nivelul de experiență, au ocazia să își găsească oportunitatea de carieră potrivită, printre joburile și programele pentru tineri oferite de companiile din domeniu.

Ediția Angajatori de TOP Tehnologie se desfășoara online, pe portalul Hipo.ro, la nivel national, cu focus pe marile orașe precum: București, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Ploiești, Pitești sau Sibiu.

Industria tehnologiei s-a afla în plină ascensiune în ultimii ani în România. Conform Institutului Național de Statistică, domeniul IT&C a avut o creștere economica de 2,4% în 2020 iar contribuţia acestui sector la formarea PIB a fost de 7%. Sectorul IT&C are un potential de dezvoltare foarte bun în România, în condițiile în care perioada pandemiei a precipitat nivelul de digitalizare la nivelul companiilor.

Conform raportului Hipo.ro, sectorul IT&C se situează pe prima poziție pentru al treilea an consecutiv în topul domeniilor în care se fac cele mai multe angajări.

Domeniul tehnologiei se afla de asemenea pe primul loc și în topul industriilor cu cei mai bine plătiți angajați. Salariul mediu sin acest domeniu atinge cifra de 7. 750 RON.

Veștile sunt bune și pentru junorii care doresc să își clădească o carieră în domeniul IT. Raportul Hipo.ro arată că specializările cu cu cele mai multe oferte pentru studenți, absolvenți sau candidati entry-level sunt informatica și cibernetica.

Un posibil loc de muncă la angajatori activi din domeniul IT&C

Anul 2021 vine cu un număr semnificativ de companii care recrutează în domeniul IT&C. Echipa Angajatori de TOP Tehnologie a pregătit mai jos o selectie de angajatori activi din această industrie:

Cognizant Softvision, Continental, Bosch Service Solutions, WEBHELP România,

The Estée Lauder Companies, Veeam Software, MassMutual România,

Automatic Data Processing (ADP) România, ACCESA, BearingPoint România

METRO.digital, Dell Technologies, Accenture, ABA – Work in Austria, Vodafone România,

Grupul Enel, Societe Generale Global Service Centre (SG GSC), Elektrobit Automotive România,

Huawei, Nokia, virtual7, msg Systems România, Hella România, TE Connectivity Sensor Solutions.

The Estée Lauder Companies, lider global în industria frumuseții

Faptul că domeniul IT este prosper o atestă și 2 companii multinaționale care au intrat recent pe piața muncii. The Estée Lauder Companies și MassMutual România vor recruta în cadrul Angajatori de TOP Tehnologie. Cei interesați de un loc de muncă ar putea lua în calcul declarația făcută de companie:

“The Estée Lauder Companies, lider global în industria frumuseții, angajează pentru noul centru de tehnologie digitală din București, România. Tehnologia atinge practic fiecare parte a experienței consumatorilor în magazin și online, susține creșterea și agilitatea, prin alimentarea centrelor de producție și distribuție, eficientizând modul în care lucrează peste 48.000 de angajați la nivel global.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Compania caută următoarea generație de inovatori, creatori și lideri de tehnologie care să se alăture echipei lor globale în creștere. Există roluri deschise disponibile pentru developers, solution architects, engineering leads, business, data analysts și multe altele.

Industria frumuseții este interesantă, competitivă și dinamică, alimentată de tehnologie, iar ELC este dedicată promovării unui mediu în care angajații să poată prospera. Alătura-te echipei pentru a susține frumusețea împreună!” Jennifer Brant-Gargan, Vice President, Information Technology & Interim Bucharest Digital Technology – The Estée Lauder Companies

Mihaela Berechet: „Ne dorim sa crestem o echipa de oameni capabili si talentati”

“Anul acesta recrutăm pentru 250 de roluri interne, în principal în următoarele arii: software development, data science și engineering, DevOps, SecurityOps, și cloud engineering.

Vom completa astfel echipa în continuă creștere existentă în Statele Unite. Rolurile sunt distribuite aproximativ in mod egal intre cele doua centre deschise in Bucuresti si in Cluj. Ne dorim sa crestem o echipa de oameni capabili si talentati pe care sa ii sustinem printr-o investitie pe termen lung in tehnologie si digitalizare continua.”  – Mihaela Berechet, Head of HR, MassMutual România.

Pe lângă o paletă largă de joburi disponibile la Angajatori de TOP Tehnologie participanții vor putea dispune gratuit de serviciile din Centrul de Resurse în Carieră:

•             Consultanță pentru dezvoltarea și îmbunătățirea CV-ului;

•             Discuții live cu angajatorii;

•             Consiliere în carieră pentru tineri și pentru cei care aleg să își schimbe jobul;

•             Profesioniști HR care vor oferi informații și consiliere în carieră candidaților.

•             Workshopuri tehnice

•             TechTalks 2021 – eveniment ce include conferințe tehnice dedicate pasionaților de tehnologie

Despre Catalyst Solutions SRL

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 14 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum :

• www.hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;

• Angajatori de TOP, care are loc online în Timișoara și la nivel Național pe www.hipo.ro;

• DevTalks, eveniment care reunește profesioniști IT pasionați de Web, Java, Security, Big Data & Cloud, DevOps, Emerging Tech, Product Management, Digital Transformation, Mobile, QA&Testing și SAP

• Top Talents România Connected, program care identifică și premiază cei mai valoroși tineri români

• Studiul Cei mai doriți angajatori, care măsoară gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori. Totodată, acesta măsoară și așteptările pe care candidații le au de la brand.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Poate iti mai place si

Actualități

Despre vederea copiilor orice părinte ar trebui să știe că este în continua dezvoltare. Este și unul dintre motivele pentru care controlul oftalmologic la...

LifeStyle

Lumea acvatică este o lume fascinantă. Este cadrul perfect pentru a îmbina relaxarea cu plăcerea, sportul cu hobby-ul. Un echipament Decathlon îți face viața...

Copyright © 2020 LikeAPanda.ro

Exit mobile version