Connect with us

Hi, what are you looking for?

Image: https://www.facebook.com/branza.ana/

Cultură

Spadasina Ana-Maria Popescu (Brânză) s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021

Ana Maria Popescu (fostă Brânză) s-a calificat și anul acesta la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Competiția la care spadasina va participa va avea loc în perioada 23 iulie – 8 august.

A ales spada, pentru că era singura armă din sală cu mâner pentru stângaci

Jocurile Olimpice nu îi sunt străinei campioanei Ana Maria. Ea va participa pentru a cincea oară la aceste jocuri. Ana Maria Popescu este o adversară de temut deoarece a cucerit medalia de aur la Rio 2016 și pe cea de argint la Beijing 2008. Campioana mondială a mai participat la Atena 2004 și Londra 2012.

„Team Romania 60!
Spadasina Ana Maria Popescu e oficial calificată la JO Tokyo 2020.
Ea a terminat prima în ierarhia mondială a armei și s-a calificat la a 5-a sa ediție de Jocuri.
Ana a câștigat argint la Beijing 2008 și aur la Rio 2016. Ea a mai participat la edițiile de la Atena 2004 și Londra 2012.
Bravoo, Ana! Team Romania e mândră de tot ceea ce reprezinți pentru sportul românesc! Și la vară să îți fie bine! Succes!„, au anunţat reprezentanții Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

 Ana Maria Popescu (Brânză): „Scrima este o pasiune, nu un job” 

În cei 21 de ani de carieră, sportiva româncă a câștigat 2 medalii olimpice, 11 medalii mondiale și 18 medalii europene.

Despre Ana Maria Brânză se pot zice multe. Încă de la 10 ani a cochetat cu sportul, încercând tenisul de câmp, care însă nu i-a plăcut. Apoi a descoperit scrima, prin intermediul fratelui său mai mare, care juca fotbal la secția de juniori a CSA Steaua.

Dragostea Anei pentru scrimă a luat naștere în Sala de scrimă a Complexului Sportiv Ghencea. Și-a început cariera la CSS nr. 3 Steaua sub îndrumarea antrenorului Radu Szilaghy. A ales spada, pentru că era singura armă din sală cu mâner pentru stângaci.

Știu doar că atunci când îți iese poți spune că „a meritat”. Când nu iese, te ridici de jos, te scuturi și o iei de la capăt pe același drum.

– Ana-Maria Brânză –

Comentarii

Scris de

Poate iti mai place si

Actualități

Despre vederea copiilor orice părinte ar trebui să știe că este în continua dezvoltare. Este și unul dintre motivele pentru care controlul oftalmologic la...

LifeStyle

Lumea acvatică este o lume fascinantă. Este cadrul perfect pentru a îmbina relaxarea cu plăcerea, sportul cu hobby-ul. Un echipament Decathlon îți face viața...

Advertisement decathlon.ro
Primeste notificare de fiecare data cand apare ceva nou pe likeapanda.ro OK Nu, Multumesc!