Connect with us

Hi, what are you looking for?

Photo by Yaroslav Shuraev from Pexels

Cultură

TOP 5 cărți pe care orice iubitor de lectură trebuie să le aibă

Sfârștul lunii martie vine cu super reduceri pe elefant.ro. Este momentul să faci cea mai bună decizie și să investești mai mulți bani în cărți. O comandă de 100 lei îți aduce un cod de reduceri mult așteptat de 50% pentru orice carte.

Fie că alegi să te relaxezi citind, fie alegi lecturi școlare suplimentare, fie ești în căutarea unui cadou plăcut și util, elefant.ro este locul care îți oferă o gamă largă de cărți bune, care așteaptă să fie citite.

 

Top 5 cărți pe care orice iubitor de lectură trebuie să le aibă

În ciuda pătrunderii tehnologiei digitale în vietile noastre, mai ales în perioada pandemică, ultimii ani au adus o revenire ușoara a cititului. Am ajuns să ne petrecem toată ziua cu ochii in ecranul telefonului, tabletei sau calculatorului, deoarece suntem prinși cu munca, școala sau cursurile care s-au mutat în online, și am omis cea mai populară îndeletnicire de petrecere a timpului liber, cititul.

1.Herta Muller, Regele se înclină și ucide

Volumul Regele se-nclină și ucide reunește o familie de nouă eseuri autobiografice. Experiențele traumatizante ale autoarei sunt descrise cu o luciditate precisa fără egal, constituindu-se într-o radiografie a vieții sub dictatură.

Dar nu numai persecuțiile Securității și vătămările suferite sunt reliefate în aceste eseuri, ci și felul cum de aici se poate naște literatura, prin scris Herta Muller încercând să se elibereze de frică.

2. Giovanni Arapino, Parfum de femeie 

Cea mai cunoscută opera a lui Giovanni Arpino, Parfum de femeie a fost ecranizat în 1974, de Dino Risi, cu Vittorio Gassman în rolul principal, și în 1992, în regia lui Martin Brest, cu Al Pacino și Chris O’Donnell în distribuție. Pentru memorabila interpretare a personajului Frank Spade, colonelul infirm, Al Pacino a primit premiul Oscar.

3. Svetlana Aleksievici, Războiul nu are chip de femeie

Al Doilea Razboi Mondial nu va ajunge niciodata să-și dezvaluie întreaga grozăvie. În spatele faptelor de arme, al atrocităților și al crimelor monstruoase comise împotriva civililor se ascunde o altă realitate. Aceea a miilor de femei sovietice trimise pe front împotriva inamicului nazist.

Svetlana Aleksievici și-a dedicat șapte ani din viață colectării marturiilor unor femei care, multe dintre ele, la momentul acela erau abia ieșite din copilărie.

4. George Orwell, O mie noua sute optzeci si patru 

Romanul O mie nouă sute optzeci și patru a inspirat o celebra ecranizare, în anul 1984, avându-i în distribuție pe John Hurt, Richard Burton și Suzanna Hamilton.

Winston Smith este un personaj obișnuit: el urăște, iubește și muncește ca oricare alt om. Ceea ce-l face deosebit este faptul ca trăiește într-o lume infernală, în care a urî, a iubi sau a munci sunt gânduri venite dintr-un efort supraomenesc al fiecărei clipe.

5. F.M. DOSTOIEVSKI, Fratii Karamazov

Considerat de mulți cel mai bun roman al lui Dostoievski, o capodopera a literaturii ruse și universale datorită complexității și ariei tematice extrem de largi pe care o acopera, Fratii Karamazov vorbește despre iubire și ură, onoare și trădare, adevăr și minciună, trăiri ce se afla într-un permanent conflict în sufletul omului.

Nu mai pierde timpul și hai pe elefant.ro pentru a vedea multe titluri bune, pe care să le iei acasă!

Super reduceri pe elefant.ro

BOOKS50 – 50% reducere garantată la orice carte din selecție folosind codul BOOKS50 în pagina de comandă, pentru cumpărături de minimum 99.99 lei!

Campania de reduceri se va desfășura între 30.03.2021 ora 06:00 și 31.03.2021 ora 05:59.

Regulamentul campaniei este aici: https://www.elefant.ro/regulament-books-50-cms-voucherprocentual

Comentarii

Scris de

Poate iti mai place si

Advertisement decathlon.ro
Primeste notificare de fiecare data cand apare ceva nou pe likeapanda.ro OK Nu, Multumesc!