Connect with us

Hi, what are you looking for?

Image by Marc Thele from Pixabay

Actualități

Părinți și elevi revoltați de prelungirea vacanței de primăvară

Patru săptămâni de vacanță de primăvara pentru elevii din preuniversitar

Deși prelungirea vacanței de primăvară în condiții normale ar fi fost un motiv de bucurie pentru elevi, părinți, bunici și profesori din toată țara, în contextul pandemic, după sute de ore petrecute în fața unui calculator sau a unui telefon, anunțul făcut de ministrul educației a stârnit o adevărată revoltă pe rețelele sociale și în mass media.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat în această seară, 23 martie, că vacanța de primăvară se va extinde de la o săptămână la patru săptămâni.

Autoritățile speră ca în această perioadă lucrurile să se îmbunătățească iar cazurile de covid-19 să fie în scădere. Planul propus de minister nu ia în calcul că restaurantele, centrele comerciale, cafenelele,  și alte locuri care la ore de vârf sunt extrem de aglomerate, rămân deschise.

Prelungirea vacanţei de primăvară cu trei săptămâni, va include atât Paştele catolic şi pe cel ortodox, perioada dintre 2 aprilie și 4 mai.

Ce a declarat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu?

„Propunem o vacanță care să înceapă pe 2 aprilie până la 4 mai care să cuprindă sărbătorile pascale catolice și ortodoxe. Deci vacanță prelungită cu 3 săptămâni, 2 aprilie – 4 mai. Luna aprilie va beneficia de o scădere a mobilității

În vacanță nu sunt cursuri online, vacanța este vacanță”, este declarația făcută de ministrul educației, Sorin Cîmpeanu.

O adevărată revoltă în mediul online

Mii de elevi și părinți vociferează și se revoltă că nu vor vacanță o lună. Un stigăt disperat pe care nu îl aude nimeni, sau pe care nimeni nu vrea să îl audă.

Deși la o declarație anterioară se specifica faptul că școlile vor fi ultimele instituții care vor fi închise, prelungirea vacanței pare a fi egală cu închiderea școlilor pentru părinți.

Cetățenii se simt mințiți și anticipează fie un lockdown național, fie mutarea cursurilor cu totul în mediul online, cu revenirea la școală abia în septembrie.

O vacanță în plină pandemie și segmentarea mult așteptatei vacanțe de vară este groaznicul coșmar al tuturor elevilor. În felul în care evoluează lucrurile, atât părinții, cât și elevii se așteaptă ca vacanța de vară nici să nu mai existe…

Ne-au rămas doar întrebările…

În loc să se investească în libertatea elevilor, în dezvoltarea lor armonioasă, în socializare, elevilor li se sugerează să stea acasă și să se „bucure de vacanță”

Cum să învețe elevii să empatizeze cu cei din jur? De unde să învețe cât de importantă este școala, când reprezentanții acesteia nu dau doi bani pe ea, cum să scape elevii de stres și depresie când sunt puși să interacționeze în mare parte între patru pereți și un device?

 

Comentarii

Scris de

Poate iti mai place si

Actualități

Despre vederea copiilor orice părinte ar trebui să știe că este în continua dezvoltare. Este și unul dintre motivele pentru care controlul oftalmologic la...

LifeStyle

Lumea acvatică este o lume fascinantă. Este cadrul perfect pentru a îmbina relaxarea cu plăcerea, sportul cu hobby-ul. Un echipament Decathlon îți face viața...

Advertisement decathlon.ro
Primeste notificare de fiecare data cand apare ceva nou pe likeapanda.ro OK Nu, Multumesc!