Connect with us

Hi, what are you looking for?

Fotografie creată de Gustavo Fring, de la Pexels

Actualități

OFICIAL: Noi restricții în România! În ce interval orar se poate circula?

Noi restrictii pe teritoriul Romaniei au fost anunțate după fializarea ședinței de Guvern din data de  25 martie.

Guvernul Cîțu a stabilit noi restrictii de circulație

La ședința au participat Premierul Florin Cîţu, secretarul de stat Raed Arafat şi miniştrii Sănătăţii, Vlad Voiculescu, Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, şi Afacerilor Interne, Lucian Bode. Întâlnirea a avut ca tematică stabilirea unor noi restricții privind libera circulație a persoanelor.

Astfel, pentru prima dată în România, de când a început pandemia, măsurile vor fi analizate, stabilite și luate imediat, pe baza incidenţei cazurilor de infectare.

Aceste noi restrictii vor intra în vigoare de mâine, 26 martie și presupun restricții de weekend. Astfel, cei care locuiesc în zone cu incidenţa infectărilor peste 4 la mia de locuitori vor putea ieşi seara din casă doar pentru motive bine întemeiate și cu adeverință. Ora limită este 20.00.

Magazinele vor fi închise la 18.00

În ceea ce privesc agenții economici, programul va fi afectat de aceste decizii deoarece va fi scurtat. Ora până la care magazinele își vor purea desfășura activitatea este 18.00. Revenireala normal se va face odată cu scăderea incidenței cazurilor sub 3,5 la mie.

Alte precizări făcute de Raed Arafat au legătură cu situația în care incidenta depaseste 7,5 la mie.

În cazul respectiv, pentru localitatea în cauză se stabilește circulația redusă până la orele 20:00. Totodată se dorește reducerea programului agenților economici până la orele 18.00. Secretarul de stat a precizat că se va reveni asupra masurii când rata scade sub 7 la mie.

De asemenea, programul magazinelor va fi afectat de aceste decizii, care se va micșora.

Programul de circulație pentru Paștele Catolic

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut câteva precizări și asuprarestricțiilor din noaptea Paștelui Catolic. Horărârea din momentul de față le permite credincioșilor circulația până la ora 02.00 pentru a participa la marea sărbătoare.

„Pentru noaptea de 3 aprilie spre 4 aprilie, se va permite ieșirea până la ora 02.00 pentru participarea la Paștele Catolic. Actuala hotarare de guvern e valabila pana pe 14 aprilie, astfel ca informatiile referitoare la Pastele Ortofox vor aparea in urmatoarea hotarare de guvern”, a precizat secretarul de stat.

S-a discutat și de perioada 1 – 2 mai. Cu siguranță vor fi vor fi stabilite ore de permisiune de participare la Paștele Ortodox. La momentul actual, reglementarea nu apare în această hotărâre de guvern.

Nici sălile de sport nu vor rămâne deschise!

Sălile de sport vor fi închise acolo unde incidența cazurilor depaseste 4 la mie. Activitatea se va relua atunci cand incidenta scade sub 3,5 la mie. O precizare foarte importantă este că sportivii de performanta nu sunt afectati de aceasta masura.

„Aceste masuri sunt menite sa reduca mobilitatea si contactul pentru a reduce raspandirea coronaviruslui, sunt masuri care devin obligatorii si nu se mai discuta in cazul comitetelor, in momentul in care incidenta e atinsa, masurile intra obligatoriu in vigoare. Cand incidenta scade, masura se ridica”, a declarat secretarul de stat, Raed Arafat.

Fără declarație între 18:00 – 20:00

Declarația pe propria răspundere este obligatorie după ora 20:00

Declarația pe propria răspundere este valabilă numai după ora 20:00. Între ora 18:00 și ora 20:00 este timpul care este lăsat, pentru persoanele care vor închide magazinele.

„După 20:00, atunci, dacă ieși, și nu înseamnă dacă ai ieșit în jurul casei, dacă ieși și vrei să te deplasezi undeva, trebuie să ai asupra ta declarația pe proprie răspundere care zice care este motivul deplasării” a mai menționat Arafat

Advertisement. Scroll to continue reading.
answear.ro

 

Comentarii

Scris de

Poate iti mai place si

Actualități

Despre vederea copiilor orice părinte ar trebui să știe că este în continua dezvoltare. Este și unul dintre motivele pentru care controlul oftalmologic la...

LifeStyle

Lumea acvatică este o lume fascinantă. Este cadrul perfect pentru a îmbina relaxarea cu plăcerea, sportul cu hobby-ul. Un echipament Decathlon îți face viața...

Advertisement decathlon.ro
Primeste notificare de fiecare data cand apare ceva nou pe likeapanda.ro OK Nu, Multumesc!