Connect with us

Hi, what are you looking for?

SURSA: https://edition.cnn.com/

Actualități

Nava Ever Given de pe Canalul Suez a fost eliberată!

Deblocarea canalului Suez după o săptămână

Autoritățile egiptene au dat vesta bună. După multe încercări de a elibera giganta navă de pe Canalul Suez, astăzi, 29 martie, nava a fost pusă în circulație. Nava a eșuat acolo în urmă cu o săptămână, blocându-se transversal pe Canalul Suez, în Egipt.

Oprirea a provocat retragerea a sute de transporturi de nave, fapt ce a stârnit nemlțumiri în rândul lanțurilor de aprovizionare deja sub presiune din cauza pandemiei coronavirusului. Este o situație care a oferit o imagine clară a fragilității infrastructurii comerciale globale.

Aproximativ 400 de nave puse „pe pauză”

Marele succes a permis și celorlate nave blocate să fie puse în mișcare pe cea mai importantă rută comercială.

Cel puțin 367 de nave, care transportau de la țiței la vite, așteaptă ca nava să traverseze canalul. Zeci de alte nave au luat o rută mai lungă, alternativă, în jurul Cape of Good Hope. Ocolul implică aproximtiv  5.000 de kilometri care are ca finalitate sute de mii de dolari de combustibil și alte costuri.

Suez este una dintre cele mai aglomerate rute comerciale din lume. În urma incidentului, companiile au fost forțate să redirecționeze navele. Reconfigurarea traseului  a provocat mari daune companiilor.

Conform autorităților străine, traficul de pe Canalul Suez nu va fi reluat imediat. În situația de față, canalul care face legătura dintre Marea Mediterană și Marea Roșie va reveni treptat la normal. Se aproximează 4-5 zile pentru ca navele să ajungă cu programul la zi.

Nava Ever Given are gabaritul de peste 200.000 de tone

Nava Ever Given este una extrem de mare.  Astfel, conform autorităților, lungimea portcontainerului este de aproximativ 400 de metri, lăţimea de 59 de metri şi gabaritul de peste 200.000 de tone.

Nava portcontainer, înregistrată în Panama şi utilizată de compania taiwaneză Evergreen Marine, se deplasa din China spre portul olandez Rotterdam.

 

Comentarii

Scris de

Poate iti mai place si

Advertisement decathlon.ro
Primeste notificare de fiecare data cand apare ceva nou pe likeapanda.ro OK Nu, Multumesc!