Connect with us

Hi, what are you looking for?

Imagine de WorldSpectrum de la Pixabay

Diverse

Monedele virtuale în pericol! Ce țară va interzice criptomonedele?

Bitcoin este în primejdie

India, una dintre cele mai mari ţări din lume a făcut un anunț conform căruia va interzice criptomonedele.

Astfel, autoritățile din India vor propune o lege care interzice criptomonedele. Aceasta presupune că oricine tranzacționează în țară sau chiar deține astfel de active digitale va fi amendat, a declarat pentru Reuters un înalt oficial guvernamental.

Situația de față vine pe fondul recordului atins de Bitcoin, care sâmbătă a ajuns la 60.000 de dolari, aproape dublându-și valoarea în acest an. Surse apropiate preconizează că valoarea celei mai conoscute criptomonede va ajunge la 100.000 de dolari.

Dacă interdicția va intra în vigoare, India va fi prima economie majoră care face ca exploatarea criptomonedelor să fie ilegală. China, care a interzis exploatarea și comerțul, nu sancționează însă posesia de monede virtuale.

Ce este o monedă virtuală?

Când vine vorba de monede virtuale, totul este digital.

Criptomoneda sau criptovaluta este reprezentată de un tip de monedă digitală, virtuală, o monedă surogat, nebancară, folosită ca mijloc de plată, (ex: Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Ripple și altele)

Denumirea de criptomonedă nu este una întâmplătoare.  Ea indică faptul că acest mijloc de plată utilizează criptografia și este descentralizat pentru a controla tranzacțiile și preveni dubla cheltuială, o problemă curentă pentru valutele digitale.

Atenție! Criptomoneda nu este  monedă electronică. Adesea se face confuzia ca moneda virtuală să fie considerată o monedă electronică, lucru total neadevărat. De fapt, moneda electronică este varianta electronică a bancnotelor și monedelor, care se poate stoca pe un dispozitiv de plată electronic (e-money).

Top 5 monede virtuale în 2021

Tot mai multe persoane fac investiții într-o monedă virtuală. Iată care sunt cele mai căutate monede:

 

 

Comentarii

Scris de

Poate iti mai place si

LifeStyle

Mersul pe bicicletă nu face parte doar dintr-un stil de viață sănătos sau dintr-o dietă folosită în procesul de slăbire. Ciclismul luptă și împotriva...

Diverse

Cum să transformi o masă de Paști clasică într-una unică…   Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi. Printre întrebările care se plimbă prin...

Advertisement decathlon.ro
Primeste notificare de fiecare data cand apare ceva nou pe likeapanda.ro OK Nu, Multumesc!