Connect with us

Hi, what are you looking for?

pexels-ready-made

Actualități

Măsuri de relaxare a restricțiilor începând cu 15 mai! Scăpăm de mască în aer liber!

Weekendul vine cu vești bune! Încep primele masuri de relaxare a restrictiilor. Într-o declarație oficială de presă, președintele României a făcut precizările conform cărora de pe 15 mai masca nu va mai fi obligatorie în aer liber. Totuși, măsurile se vor relaxa treptat. Momentan s-au anunțat primele trei etape care vor urma.

Calendarul masurilor de relaxare

Președintele a anunțat că s-a stabilit un calendar cu măsuri de relaxare pentru această vară. Ele sunt condiționate de rata de incidență și gradul de vaccinare.

„Am stabilit nişte ţinte de vaccinare (…). Ne propunem ca la 1 iunie să avem 5 milioane de persoane, de la 1 iulie 6 milioane, la 1 august 7 milioane de persoane vaccinate. (,..) Ne pregătim de relaxare, o să fie o relaxare precaută. Nu vrem să ne relaxăm în iunie ca să revenim cu restricţii în august, vrem să avem un calendar care ne permite să reluăm multe activităţi dar care nu ne expun pericolului revenirii poate fi aşadar vom avea o relaxare pas cu pas”, a menționat Klaus Iohannis.

Masca va trebui însă purtată în continuare în interior.

Vom avea o relaxare pas cu pas, care să permită să reluăm multe activități și să nu ne expună pericolului revenirii pandemiei în forță. Astfel, din 15 mai, purtarea măștii nu va mai fi obligatorie în exterior.  O excepție evocată fiind piețele, târgurile, stațiile de transport public.

Tot din acest weekend, se elimină restricțiile de circulație noaptea, iar programul magazinelor va reveni la normal. Activitățile sportive în aer liber vor fi posibile cu spectatori, în limita a 25% din locuri ocupate.

Se organizează nunți, botezuri, evenimente în vara 2021?

De la 1 iunie, va crește și capacitatea de cazare, precum și cea de servire în restaurante.

Nunți, botezuri, mese festive vor putea fi organizate în aer liber, începând cu 1 iunie, cu maximum 70 de persoane, iar în interior cu 50. Se elimină aceste limitări dacă toți participanții sunt vaccinați, același lucru fiind valabil și în cazul sălilor de sport.

În privința școlilor, se aplică în continuare scenariile de până acum. Astfel, scenariile rosi, galben, verde vor fi bazate pe rata de incidență. Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală. Masuri de relaxare a restrictiilor vor continua și după această dată dacă rata de infectare cu coronavirus va fi în permanență scădere.

„Dacă vrem să ieșim din pandemie, dacă ne dorim să ne reluăm toate activitățile, trebuie să ne vaccinăm!” este mesajul transmis de președintele Klaus Iohannis

Comentarii

Scris de

Poate iti mai place si

Advertisement decathlon.ro
Primeste notificare de fiecare data cand apare ceva nou pe likeapanda.ro OK Nu, Multumesc!