Connect with us

Hi, what are you looking for?

Photo by Gustavo Fring from Pexels

Actualități

Lista țărilor cu măsuri asemănătoare cu cele luate în România

Mii de oameni au protestat în orașele din toată țara față de restricțiile impuse în România în contextul pandemiei de COVID-19.

Proteste în țară

În urma măsurilor luate de autorități, protestatarii au avut revendicări diferite. Fiecare nemulțumit de câte un doeniu, de la restricțiile de circulație, la redeschiderea sectorului HoReCa, dar și împotriva ”dictaturii medicale” și a purtării măștilor în aer liber.

În București, manifestanții au mers în marș prin oraș, pe traseul Universitate-Victoriei-Obor-Unirii-Universitate și iarăși Victoriei, unde au blocat pentru scurt timp circulația.

Protestele au fost lipsite de incidente semnificative până la momentul retragerii spre casă, când mai multe persoane violente infilitrate printre cei care manifestau au atacat cu pietre andarmii, la Piața Unirii, și au spart vitrinele magazinelor din zonă.

În țară s-au semnalat mai multe incidente, în special la Craiova, Galați, Brăila sau Sibiu. Protestele au fost organizate de către AUR, iar la manifestația din București au participat lideri ai partidului, în frunte cu George Simion, dar și senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din AUR.

Măsuri impuse la nivel european, în contextul limitării răspândirii noului Coronavirus

„Alăturat, vă prezentam o parte dintre restricțiile luate de mai multe state europene de reducere a mobilității intre anumite intervale orare, cu scopul de a limita răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2 și a gestiona eficient criza sanitară actuală. Restricțiile luate la nivelul României, pe lângă rolul acestora de a diminua presiunea regăsită la nivelul întregului sistem medical, au in final rol de prevenție și salvare de vieți.

În data de 29 martie 2021, în cadrul Secțiilor de terapie intensivă a fost raportat un număr de 1398 persoane și 881 de persoane aflate în Unitățile de Primiri Urgențe, la nivel național.

Scopul nostru este de a salva. Noi, împreună, suntem o echipă! Doar așa, vom trece cu bine de această perioadă!

Informați-vă doar din surse oficiale și respectați măsurile generale de protecție!” este mesajul transmis de reprezentanții DSU

Iată lista publicată de DSU:

Comentarii

Scris de

Poate iti mai place si

Actualități

Despre vederea copiilor orice părinte ar trebui să știe că este în continua dezvoltare. Este și unul dintre motivele pentru care controlul oftalmologic la...

LifeStyle

Lumea acvatică este o lume fascinantă. Este cadrul perfect pentru a îmbina relaxarea cu plăcerea, sportul cu hobby-ul. Un echipament Decathlon îți face viața...

Advertisement decathlon.ro
Primeste notificare de fiecare data cand apare ceva nou pe likeapanda.ro    OK Nu, Multumesc!