Connect with us

Hi, what are you looking for?

Image by Jerry Kimbrell from Pixabay

Cultură

Cum se dezvoltă azi profesorii? Soluții pentru viitor

În România, cursurile de formare pentru cadrele didactice sunt limitate. Fie sunt oferite de centre de educație din cadrul sistemului educațional, fie de organizații non-guvernamentale și actori în educație specializați în dezvoltarea competențelor în rândul profesorilor. FUTURE – Construiește cu pasiune este primul programul din România unde profesorii își dezvoltă competențe noi de predare într-o manieră inedită.

 „La sesiunile de training FUTURE a fost prima dată când am simțit că nu am pierdut ore” – Profesor participant – FUTURE

• Profesorii se confruntă azi cu foarte multe provocări la clasă sau în online din cauza faptului că lipsește formarea practică centrată pe elev/student/tânăr

• Cursurile de formare practice în care experimentează metode de predare sau lucrează cot la cot cu tinerii

• 4 generații de profesori s-au pregătit deja pentru viitor

 

Cum să structurezi concret un curs practic, ce metode de predare și instrumente pot fi folosite în formatul online sau cum să ajuți tinerii să învețe un subiect?

Acestea sunt printre cele mai esențiale competențe pe care un profesor trebuie să le stăpânească astăzi. Adițional, la nivel european se încurajează programe ce dezvoltă și alte competențe în rândul profesorilor. Acestea sunt: competențele digitale, dezvoltarea creativității la clasă sau pregătirea tinerilor pentru piața muncii. „În bagajul de expertiză, profesorul de azi e nevoie să dețină cât mai multe metode de predare”. Declară Mădălina Hodorog, fondatorul programului FUTURE – Construiește cu pasiune.

În România, cursurile de formare pentru cadrele didactice sunt oferite fie de centre de educație din cadrul sistemului educațional, fie de organizații non-guvernamentale și actori în educație specializați în dezvoltarea competențelor în rândul profesorilor. FUTURE – Construiește cu pasiune este primul programul din România unde profesorii își dezvoltă competențe noi de predare într-o manieră inedită.

Timp de 8 săptămâni, profesorii universitari din cadrul programului participă la sesiuni de training săptămânale alături de studenți și angajatori. „Construit în parteneriat cu SYKES România, programul FUTURE reunește astfel în aceeași sesiune de training studenți – profesori – angajatori. Sesiunile sunt facilitate de 2 traineri, iar profesorii – angajatorii – studenții lucrează la comun în aceleași activități practice. Adică toți sunt participanți.”, continuă Mădălina care a dezvoltat programul FUTURE în 2018 alături de Călin Crețu, co-fondator FUTURE.

Cum se dezvolta azi profesorii în sesiuni comune de training?

Atunci când profesorii, studenții și angajatorii lucrează împreună în sesiuni de training facilitate, profesorii învață și ei diferit, anunță organizatorii programului care a pregătit deja peste 150 de profesori în programul FUTURE și alți +2500 de cadre didactice în rândul altor programe dedicate profesorilor din România.

–          Profesorii experimentează metode de predare și diferite instrumente online din postura de participant. Astfel, aceștia înțeleg concret cum funcționează o anumită metodă de lucru și cum se implementează.

–          În sesiunile de training din cadrul programului FUTURE – ediția SYKES, profesorii interacționează direct cu studenți și angajatori și astfel înțeleg diferit modul prin care gândesc fiecare dintre ei. Bariera profesor – student sau profesor – piața muncii lipsește în aceste contexte. Totodată, ei află cum se dezvolta azi profesorii din lumea întreagă.

–          Pentru că lucrează în sesiuni co mune de training, profesorii își dezvoltă și ei o serie de competențe care sunt căutate azi în piața muncii: lucrul în echipă, comunicare sau creativitate

MAI MULTE ARTICOLE 

„Schimbarea trebuie să se producă în spații în care studenții – profesorii – angajatorii lucrează cot la cot” – Mădălina Hodorog – fondatoare FUTURE

Cu o experiență de 8 ani în educație, Mădălina Hodorog spune că a construit programul FUTURE din „dorința de a pregăti mai bine tinerii pentru viitor și de a acoperi prăpastia dintre sistemul educațional și piața muncii. Împreună cu colegul meu Călin Crețu ne-am dat seama că schimbarea trebuie să se producă în spații în care studenții – profesorii – angajatorii lucrează cot la cot și se pregătesc fiecare pentru viitor.”

În sesiunile de training, fiecare participant primește astfel ceea ce vrea: studentul se pregătește concret pentru piața muncii, profesorii experimentează metode și instrumente de predare diverse, iar angajatorii transmit din propria experiență și înțeleg locul în care e nevoie de adaptare.

La sesiunile de training FUTURE a fost prima dată când am simțit că nu am pierdut ore. Învăț extrem de mult de fiecare dată și înțeleg dintr-un alt unghi ce trebuie să îmbunătățesc, cum să aduc energie la ore, ce structură să folosesc”, declară un cadru didactic universitar, participant la ediția 4 a programului FUTURE ce are loc în această perioadă.

Advertisement. Scroll to continue reading.
answear.ro

Programul FUTURE – Construiește cu pasiune se desfășoară în formatul online și include sesiuni de training săptămânale, precum și sesiuni individuale cu participanții. Toate sesiunile de training și activitățile din cadrul programului sunt gratuite prin susținerea oficială a companiei SYKES România. Află cum se dezvolta azi profesorii accesând site-ul lor.

În România, compania are peste 2000 de angajați în sedii din Cluj-Napoca, Oradea și Brașov oferind suport în 13 limbi. Mai multe detalii: https://www.sykes.com/romania/

Persoana de contact:

Mădălina Hodorog

education@madalinahodorog.ro

Comentarii

Scris de

Poate iti mai place si

Actualități

Despre vederea copiilor orice părinte ar trebui să știe că este în continua dezvoltare. Este și unul dintre motivele pentru care controlul oftalmologic la...

LifeStyle

Lumea acvatică este o lume fascinantă. Este cadrul perfect pentru a îmbina relaxarea cu plăcerea, sportul cu hobby-ul. Un echipament Decathlon îți face viața...

Advertisement decathlon.ro
Primeste notificare de fiecare data cand apare ceva nou pe likeapanda.ro OK Nu, Multumesc!